0700 166 96, 0886 737 719  |  dostavka@dedalbg.com

0700 166 96, 0886 737 719  |  dostavka@dedalbg.com

Новини

КОЙ МОДЕЛ РОБОТ ПРАХОСМУКАЧКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?
15.04.2019 10:10

Роботизираните прахосмукачки са ново поколение почистващи помощници, които работят вместо Вас и по този начин Ви спестяват много време и енергия. Те са подходящи за всеки дом и офис, понеже са създадени за да почистват всякакъв тип твърди подове - плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим.

Роботизираните прахосмукачки осигуряват цялостно и ефективно почистване като премахват всякакъв вид отпадъци, прах, коса, косми от домашни любимци и по този начин осигуряват по-здравословен и приятен начин на живот за цялото семейство. Поради тяхната форма и подвижност те осигуряват ефективно почистване на отпадъци и места, до които не достигате при стандартно почистване с прахосмукачка (под дивани, маси, легла и други труднодостъпни места).

Тези роботи са перфектният помощник при осигуряването на ежедневна чистота, ако имате домашен любимец. Те са и незаменим уред за възрастни и трудноподвижни хора, за които почистването е усложнена дейност.

С тяхна помощ вече можете да се наслаждавате на чист дом без да полагате усилия за това!

КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ РАЗЛИКИ МЕЖДУ МОДЕЛИТЕ?

ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ -> ТУК

1. ЦЕНТРАЛНА ЧЕТКА

Наличието на тази допълнителна ротираща четка прави почистването по-ефективно, особено когато имате килими или домашни любимци! Роботите прахосмукачки, който имат само всмукателен отвор (без тази четка) са подходящи за твърди подове като паркет, плочки и т.н.!


2. МОКРО ПОЧИСТВАНЕ - това е влажно забърсване, което се осъществява посредством моп, който постепенно се напоява от водата, която сте напълнили в контейнера. Има роботи, при които сухото и мокрото почистване се извършват отделно - т.е. първо пускате робота на сухо почистване, след това заменяте контейнера за отпадъци с контейнер за вода. При други прахосмукачки влажното забърсване е възможно чрез поставяне на приставка за вода с моп, която се закрепя за долната част на робота и по този начин сухото и мокрото почистване се извършват едновременно.
*Не препоръчваме да се добавят препарати в контейнера за вода, тъй като дюзите, през които минава водата ще се запушат по-бързо! Можете да напръскате препарат по самия моп.
ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ С МОКРО ПОЧИСТВАНЕ-> ТУК

3. НАЧИН НА ДВИЖЕНИЕ - роботизираните прахосмукачки от по-нисък клас имат хаотично движение - т.е. в едно помещение те правят непоследователни линии на почистване, влизането и излизането от една стая в друга ще бъде на случаен принцип и е възможно да минат многократно през едно място, а други части да останат непочистени. Тези роботи ще чистят докато батерията им се изтощи или докато Вие не ги спрете.

По-високият клас прахосмукачки роботи имат систематично движение с навигация, т.е. те си правят маршрут откъде да минат така че почистването да е максимално ефективно. Тези роботи ще чистят до момента, в който системата им не отчете, че са покрили площта на цялото помещението - тогава те ще приключат с почистването. Повечето роботи с навигация използват вграден жироскоп за да постигнат това "умно движение". Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop-P (Pro), Roborock S5 Max и MAGNUM използват лазер за да се ориентират в пространството, който е по-точен начин за навигиране и по този начин в приложението можете да получите много прецизна карта на почистената площ.

4. ВСМУКАТЕЛНА МОЩНОСТ - в описанието на всеки един робот е посочена всмукателната мощност в паскали (Pa). При роботите за почистване, които ние предлагаме тя варира в диапазона 400-3000 Pa. Една част от тях имат няколко степени на всмукателна мощност, която Вие можете да контролирате или финкция MAX, при която роботът почиства с максимална всмукателна мощност. За определяне на качеството на почистване освен всмукателната мощност, значение има и наличието на централна четка, както и самата конструкция за събиране на отпадъци (филтри, всмукателен път и т.н.)

5. МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ - част от моделите имат WiFi връзка и мобилно приложение. Но все пак всяко едно мобилно приложение Ви дава различни възможности. При повечето роботи за почистване чрез WiFi можете да пускате/спирате робота дори да сте навън, да настройвате график кога да се включи, да виждате ориентировъчна треактория на движение (при роботите с жироскоп е само ориентировъчна, а не съвсем точна) и да го използвате разбира се като управление, заместващо дистанционното. При роботите, които работят с лазер за отчитане на предметите и препятствията, приложението Ви дава повече възможности като точно картографиране на помещението, възможност да настроите роботът да мине 2 или 3 пъти за почистване в дадена стая/площ, задаване на зони за почистване/недостъпност и т.н. При моделите Xiaomi/Roborock задължително тряба да инсталирате мобилното приложение за да можете да контролирате всмукателна мощност/моп/график и т.н., докато роботът прахосмукачка MAGNUM разполага в допълнение и с дистанционно управление.

6. ВИСОЧИНА НА РОБОТА - за много от нашите клиенти височината също е определящ критерии, понеже имат мебели, под които държат роботът прахосмукачка да минава. Обърбете внимание, че в нашия сайт сме посочили реалната височина на робота от пода до най-високата точка, а не само височината на тялото на робота!

7. ПЛОЩ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - в описанието на повечето роботи е посочена ориентировъчна площ на почистване. Имайте предвид, че този параметър е много условен и зависи от настилката, по която се движи (твърд под или килим), дали използвате сухото или мокрото почистване на модела, разположението на предмети в помещението - дали е празно помещение или е пълно примерно със столове и т.н.

Разбира се моделите роботизирани прахосмукачки се различават и по още много други функции като време на почистване, време на зареждане, вид на батерията и т.н.

Всички роботи, които предлагаме имат 2 години гаранция в България, упътване на български език, както и включен ДДС в посочената цена!

Всички модели почистващи роботи, които предлагаме имат и следните функции:

ГРАФИК - можете да настроите робота да стартира почистване в определен час за да е чисто, когато се приберете вкъщи

АВТОМАТИЧНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ - когато батерията на робота падне под определено минимално ниво (около 20% при повечето модели) роботъ ще започне да търси автоматично зарядната станция за да се зареди. Роботите с "умно" движение ще се започнат да търсят базата си за зареждане, когато батерията им е изтощена или когато приключат почистването. Обърнете внимание, че при моделите с навигация, ако не сте стартирали роботът от зарядната стая и той е приключил с почистващия цикъл - ще се върне на място около стартовата си позиция.

ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ - всички роботи прахосмукачки, които предлагаме, разполагат с дистанционно управление (при XIAOMI управлението е единствено през телефон)

ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ -> ТУК

Ще се радваме, ако сме Ви били полезни с тази информация! За всички други въпроси можете да се свържете с Нас!

С уважение,
Екипът на Дедал