Телефон: 0886 737 719
                  0885 89 89 75
E-mail: [email protected]

КОЙ МОДЕЛ РОБОТ ПРАХОСМУКАЧКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

22.07.2021 14:35:11

КОЙ МОДЕЛ РОБОТ ПРАХОСМУКАЧКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Роботизираните прахосмукачки са ново поколение почистващи помощници, които работят вместо Вас и по този начин Ви спестяват много време и енергия. Те са подходящи за всеки дом и офис, понеже са създадени за да почистват всякакъв тип твърди подове - плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим.

Роботизираните прахосмукачки осигуряват цялостно и ефективно почистване като премахват всякакъв вид отпадъци, прах, коса, косми от домашни любимци и по този начин осигуряват по-здравословен и приятен начин на живот за цялото семейство. Поради тяхната форма и подвижност те осигуряват ефективно почистване на отпадъци и места, до които не достигате при стандартно почистване с прахосмукачка (под дивани, маси, легла и други труднодостъпни места).

Тези роботи са перфектният помощник при осигуряването на ежедневна чистота, ако имате домашен любимец. Те са и незаменим уред за възрастни и трудноподвижни хора, за които почистването е усложнена дейност.

С тяхна помощ вече можете да се наслаждавате на чист дом без да полагате усилия за това!

КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ РАЗЛИКИ МЕЖДУ МОДЕЛИТЕ?

ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ 

 

1. ЦЕНТРАЛНА ЧЕТКА

Наличието на тази допълнителна ротираща четка прави почистването по-ефективно, особено когато имате килими или домашни любимци! Роботите прахосмукачки, който имат само всмукателен отвор (без тази четка) са подходящи за твърди подове като паркет, плочки и т.н.! Някои модели като робот прахосмукачка Magnum предлагат възможност да закупите допълнително изцяло силиконова или мека четка.


 2. МОКРО ПОЧИСТВАНЕ - това е влажно забърсване, което се осъществява посредством моп, който постепенно се напоява от водата, която сте напълнили в контейнера. Има роботи, при които сухото и мокрото почистване се извършват отделно - т.е. първо пускате робота на сухо почистване, след това заменяте контейнера за отпадъци с контейнер за вода. При други прахосмукачки влажното забърсване е възможно чрез поставяне на комбиниран контейнер за сухо и мокро почистване или приставка за вода с моп, която се закрепя за долната част на робота и по този начин сухото и мокрото почистване се извършват едновременно.
*Не препоръчваме да се добавят почистващи препарати в контейнера за вода, тъй като дюзите, през които минава водата ще се запушат по-бързо! Можете да напръскате препарат по самия моп или най-добрият вариант е да ползвате специализиран препарат за прахосмукачки роботи.

Разбира се, ако държите изключително много на мокрото почистване, можете да разгледате най-новият и единствен за момента робот прахосмукачка със самопочистваща въртяща мека четка (тип моп) Tecbot M1. Той разполага и с контейнер за чиста вода и с контейнер, където се събира мръсната вода, което прави мокрото почистване доста по-ефективно от стандартния статичен моп.


ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ прахосмукачки за сухо и мокро почистване

3. НАЧИН НА ДВИЖЕНИЕ - роботизираните прахосмукачки от по-нисък клас имат хаотично движение - т.е. в едно помещение те правят непоследователни линии на почистване, влизането и излизането от една стая в друга ще бъде на случаен принцип и е възможно да минат многократно през едно място, а други части да останат непочистени. Тези роботи ще чистят докато батерията им се изтощи или докато Вие не ги спрете.

Средният клас прахосмукачки роботи имат систематично движение с навигация като използват вграден жироскоп, камера или оптичен сензор. По този начин те правят сравнително добър маршрут откъде да минат така че почистването да покрие ефективно площта. Тези роботи ще чистят до момента, в който системата им не отчете, че са покрили площта на цялото помещението - тогава те ще приключат с почистването.

Високият клас роботи прахосмукачки използват още най-интелигентна навигация - лазер, който се върти на 360 градуса и "усеща" всички препятствия и прегради, така че предварително да си изгради най-прецизния маршрут за почистване. Тези прахосмукачки роботи разполагат с WiFi и мобилно приложение, което Ви дава възможност за запаметяване или следене на картата на Вашия дом в реално време и Ви предоставя широк спектър от функции, също така и задаване на зони за почистване и забранени зони, настройка на график за почистване и други., и т.н. Такива модели роботи са Magnum, Tecbot, Neabot, Xiaomi Lydsto R1, Xiaomi Roborock S5 Max.

4. ВСМУКАТЕЛНА МОЩНОСТ - в описанието на всеки един робот е посочена всмукателната мощност в паскали (Pa). При роботите за почистване, които ние предлагаме тя варира в диапазона 400-4000 Pa. Една част от тях имат няколко степени на всмукателна мощност, която Вие можете да контролирате или функция MAX, при която роботът почиства с максимална всмукателна мощност. За определяне на качеството на почистване освен всмукателната мощност, значение има и наличието на централна четка и броя на страничните четки, както и самата конструкция за събиране на отпадъци (филтри, всмукателен път и т.н.). Най-мощните роботи прахосмукачки, който предлагаме са Magnum, Tecbot и Neabot!

5. МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ - част от моделите имат WiFi връзка и мобилно приложение. Но все пак всяко едно мобилно приложение Ви дава различни възможности. При повечето роботи за почистване чрез WiFi можете да пускате/спирате робота дори да сте навън, да настройвате график кога да се включи, да виждате ориентировъчна треактория на движение (при роботите с жироскоп е само ориентировъчна, а не съвсем точна) и да го използвате разбира се като управление, заместващо дистанционното. При роботите, които работят с лазер за отчитане на предметите и препятствията, приложението Ви дава повече възможности като точно картографиране на помещението, задаване на зони за почистване/недостъпност и т.н. При моделите Xiaomi/Roborock задължително тряба да инсталирате мобилното приложение за да можете да контролирате всмукателна мощност/моп/график и т.н., докато роботът прахосмукачка MAGNUM разполага в допълнение и с дистанционно управление.

6. ВИСОЧИНА НА РОБОТА - за много от нашите клиенти височината също е определящ критерии, понеже имат мебели, под които държат роботът прахосмукачка да минава. Обърбете внимание, че в нашия сайт сме посочили реалната височина на робота от пода до най-високата точка, а не само височината на тялото на робота!

7. ПЛОЩ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - в описанието на повечето роботи е посочена ориентировъчна площ на почистване. Имайте предвид, че този параметър е много условен и зависи от настилката, по която се движи (твърд под или килим), дали използвате сухото или мокрото почистване на модела, разположението на предмети в помещението - дали е празно помещение или е пълно примерно със столове и т.н. Обърнете внимание, че повечето модели, които имат лазерна навигация притежават и така наречената функция Breakpoint Continual Cleaning - автоматично презареждане и продължително почистване, дори когато батерията на робота не е достатъчна да се почисти цялото помещение. Ако зарядът на батерията падне до определен процент преди да е приключила с почистването, роботът ще се върне на зарядната станция, ще зареди батерията и ще стартира отново за да довърши почистването

Разбира се моделите роботизирани прахосмукачки се различават и по още много други функции като време на почистване, време на зареждане, вид на батерията и т.н.

 

Всички роботи, които предлагаме имат 2 години гаранция в България, упътване на български език, както и включен ДДС в посочената цена!

 

Всички модели почистващи роботи, които предлагаме имат и следните функции:

ГРАФИК - можете да настроите робота да стартира почистване в определен час за да е чисто, когато се приберете вкъщи

АВТОМАТИЧНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ - когато батерията на робота падне под определено минимално ниво (около 20% при повечето модели) роботът ще започне да търси автоматично зарядната станция за да се зареди. Роботите с "умно" движение ще се започнат да търсят базата си за зареждане, когато батерията им е изтощена или когато приключат почистването. Обърнете внимание, че при моделите с навигация, ако не сте стартирали роботът от зарядната стая и той е приключил с почистващия цикъл - ще се върне на място около стартовата си позиция.

ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ - всички роботи прахосмукачки, които предлагаме, разполагат с дистанционно управление (при XIAOMI, NEABOT и MAGNUM MAX управлението е единствено през телефон)

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ

Ще се радваме, ако сме Ви били полезни с тази информация! За всички други въпроси можете да се свържете с Нас!

С уважение,
Екипът на Дедал

Разгледайте всички модели прахосмукачки робот, които предлагаме. 

Коментари

Янко Христов
Янко Христов 20.11.2021 Достатъчно подробна информация, която ми помогна да направя избор си, а и най-малкото - да си отговоря на доста въпроси, които имах относно работата на роботите като цяло.

Остави коментар

Новини

Новини

КОЙ МОДЕЛ РОБОТ ПРАХОСМУКАЧКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

КОЙ МОДЕЛ РОБОТ ПРАХОСМУКАЧКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Роботизираните прахосмукачки са ново поколение почистващи помощници, които работят вместо Вас и по този начин Ви спестяват много време и енергия. Те са по Роботизираните прахосмукачки са ново поколение почистващи помощници, които работят вместо Вас и по този начин Ви спестяват много време и енергия. Те са по 2022-08-24T12:05:17+03:00 КОЙ МОДЕЛ РОБОТ ПРАХОСМУКАЧКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

<p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/24816/files/image/nachalo.jpg" /></p> <p><span>Роботизираните прахосмукачки са ново поколение почистващи помощници, които работят вместо Вас и по този начин Ви спестяват много време и енергия. Те са подходящи за всеки дом и офис, понеже са създадени за да почистват всякакъв тип твърди подове - плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим.</span><o:p></o:p></p> <p><span>Роботизираните прахосмукачки осигуряват цялостно и ефективно почистване като премахват всякакъв вид отпадъци, прах, коса, косми от домашни любимци и по този начин осигуряват по-здравословен и приятен начин на живот за цялото семейство. Поради тяхната форма и подвижност те осигуряват ефективно почистване на отпадъци и места, до които не достигате при стандартно почистване с прахосмукачка (под дивани, маси, легла и други труднодостъпни места).</span><o:p></o:p></p> <p><span>Тези роботи са перфектният помощник при осигуряването на ежедневна чистота, ако имате домашен любимец. Те са и незаменим уред за възрастни и трудноподвижни хора, за които почистването е усложнена дейност.</span></p> <p><span></span></p> <p class="text-aligncenter"><span><strong>С тяхна помощ вече можете да се наслаждавате на чист дом без да полагате усилия за това!</strong></span></p> <p class="text-alignleft"><span><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/24816/files/image/pochistvane.jpg" /></strong></span></p> <p><span><strong>КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ РАЗЛИКИ МЕЖДУ МОДЕЛИТЕ?</strong></span></p> <p><span>ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <table style="width: 1036px;" height="266"> <tbody> <tr style="height: 135.594px;"> <td style="width: 313.062px; height: 135.594px;"> <p><span style="font-size: 10pt;"><strong>1. ЦЕНТРАЛНА ЧЕТКА</strong></span></p> <p><span style="font-size: 10pt;">Наличието на тази допълнителна ротираща четка прави почистването по-ефективно, особено когато имате килими или домашни любимци! Роботите прахосмукачки, който имат само всмукателен отвор (без тази четка) са подходящи за твърди подове като паркет, плочки и т.н.! Някои модели като робот прахосмукачка Magnum предлагат възможност да закупите допълнително изцяло силиконова или мека четка.</span></p> </td> <td style="width: 706.938px; height: 135.594px;"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/24816/files/image/chetka.jpg" /></span></td> </tr> </tbody> </table> <p><br />&nbsp;<strong>2. МОКРО ПОЧИСТВАНЕ -</strong><span>&nbsp;това е влажно забърсване, което се осъществява посредством моп, който постепенно се напоява от водата, която сте напълнили в контейнера. Има роботи, при които сухото и мокрото почистване се извършват отделно - т.е. първо пускате робота на сухо почистване, след това заменяте контейнера за отпадъци с контейнер за вода. При други прахосмукачки влажното забърсване е възможно чрез поставяне на комбиниран контейнер за сухо и мокро почистване или приставка за вода с моп, която се закрепя за долната част на робота и по този начин сухото и мокрото почистване се извършват едновременно.</span><br /><span>*</span><em>Не препоръчваме да се добавят почистващи препарати в контейнера за вода, тъй като дюзите, през които минава водата ще се запушат по-бързо! Можете да напръскате препарат по самия моп или най-добрият вариант е да ползвате специализиран препарат за прахосмукачки роботи.</em></p> <p>Разбира се, ако държите изключително много на мокрото почистване, можете да разгледате най-новият и единствен за момента робот прахосмукачка със самопочистваща въртяща мека четка (тип моп) Tecbot M1. Той разполага и с контейнер за чиста вода и с контейнер, където се събира мръсната вода, което прави мокрото почистване доста по-ефективно от стандартния статичен моп.</p> <p><em><br /></em><span>ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ <a href="https://dedal-robot.com/category/prahosmukachki-za-suho-i-mokro-pochistvane" title="прахосмукачки за сухо и мокро почистване | Dedal Robot">прахосмукачки за сухо и мокро почистване</a></span></p> <p><span><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/24816/files/image/mokro-konteiner.jpg" /></strong></span></p> <p><span><strong></strong></span></p> <p><span><strong>3. НАЧИН НА ДВИЖЕНИЕ -</strong>&nbsp;роботизираните прахосмукачки от по-нисък клас имат хаотично движение - т.е. в едно помещение те правят непоследователни линии на почистване, влизането и излизането от една стая в друга ще бъде на случаен принцип и е възможно да минат многократно през едно място, а други части да останат непочистени. Тези роботи ще чистят докато батерията им се изтощи или докато Вие не ги спрете.<br /></span></p> <p><span>Средният клас прахосмукачки роботи имат систематично движение с навигация като използват вграден жироскоп, камера или оптичен сензор. По този начин те правят сравнително добър маршрут откъде да минат така че почистването да покрие ефективно площта. Тези роботи ще чистят до момента, в който системата им не отчете, че са покрили площта на цялото помещението - тогава те ще приключат с почистването.</span></p> <p><span>Високият клас роботи прахосмукачки използват още най-интелигентна навигация - лазер, който се върти на 360 градуса и "усеща" всички препятствия и прегради, така че предварително да си изгради най-прецизния маршрут за почистване. Тези прахосмукачки роботи разполагат с WiFi и мобилно приложение, което Ви дава възможност за запаметяване или следене на картата на Вашия дом в реално време и Ви предоставя широк спектър от функции, също така и задаване на зони за почистване и забранени зони, настройка на график за почистване и други., и т.н. Такива модели роботи са Magnum, Tecbot, Neabot, Xiaomi Lydsto R1, Xiaomi Roborock S5 Max.</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/24816/files/image/navi.jpg" /></span></p> <p><span></span></p> <p><span><strong>4. ВСМУКАТЕЛНА МОЩНОСТ -</strong>&nbsp;в описанието на всеки един робот е посочена всмукателната мощност в паскали (Pa). При роботите за почистване, които ние предлагаме тя варира в диапазона 400-4000 Pa. Една част от тях имат няколко степени на всмукателна мощност, която Вие можете да контролирате или функция MAX, при която роботът почиства с максимална всмукателна мощност. За определяне на качеството на почистване освен всмукателната мощност, значение има и наличието на централна четка и броя на страничните четки, както и самата конструкция за събиране на отпадъци (филтри, всмукателен път и т.н.). Най-мощните роботи прахосмукачки, който предлагаме са Magnum, Tecbot и Neabot!<br /></span></p> <p><span><strong>5. МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ -</strong>&nbsp;част от моделите имат WiFi връзка и мобилно приложение. Но все пак всяко едно мобилно приложение Ви дава различни възможности. При повечето роботи за почистване чрез WiFi можете да пускате/спирате робота дори да сте навън, да настройвате график кога да се включи, да виждате ориентировъчна треактория на движение (при роботите с жироскоп е само ориентировъчна, а не съвсем точна) и да го използвате разбира се като управление, заместващо дистанционното. При роботите, които работят с лазер за отчитане на предметите и препятствията, приложението Ви дава повече възможности като точно картографиране на помещението, задаване на зони за почистване/недостъпност и т.н. При моделите Xiaomi/Roborock задължително тряба да инсталирате мобилното приложение за да можете да контролирате всмукателна мощност/моп/график и т.н., докато роботът прахосмукачка MAGNUM разполага в допълнение и с дистанционно управление.<br /></span></p> <p><span><strong>6. ВИСОЧИНА НА РОБОТА -</strong>&nbsp;за много от нашите клиенти височината също е определящ критерии, понеже имат мебели, под които държат роботът прахосмукачка да минава. Обърбете внимание, че в нашия сайт сме посочили реалната височина на робота от пода до най-високата точка, а не само височината на тялото на робота!<br /></span></p> <p><span><strong>7. ПЛОЩ ЗА ПОЧИСТВАНЕ -</strong>&nbsp;в описанието на повечето роботи е посочена ориентировъчна площ на почистване. Имайте предвид, че този параметър е много условен и зависи от настилката, по която се движи (твърд под или килим), дали използвате сухото или мокрото почистване на модела, разположението на предмети в помещението - дали е празно помещение или е пълно примерно със столове и т.н. Обърнете внимание, че повечето модели, които имат лазерна навигация притежават и така наречената функция <strong>Breakpoint Continual Cleaning</strong> - автоматично презареждане и продължително почистване, дори когато батерията на робота не е достатъчна да се почисти цялото помещение. Ако зарядът на батерията падне до определен процент преди да е приключила с почистването, роботът ще се върне на зарядната станция, ще зареди батерията и ще стартира отново за да довърши почистването<br /></span></p> <p><span>Разбира се моделите роботизирани прахосмукачки се различават и по още много други функции като време на почистване, време на зареждане, вид на батерията и т.н.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span><strong>Всички роботи, които предлагаме имат 2 години гаранция в България, упътване на български език, както и включен ДДС в посочената цена!</strong></span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span>Всички модели почистващи роботи, които предлагаме имат и следните функции:<br /></span><span><br /><strong>ГРАФИК</strong>&nbsp;- можете да настроите робота да стартира почистване в определен час за да е чисто, когато се приберете вкъщи</span></p> <p><span><strong>АВТОМАТИЧНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ</strong>&nbsp;- когато батерията на робота падне под определено минимално ниво (около 20% при повечето модели) роботът ще започне да търси автоматично зарядната станция за да се зареди. Роботите с "умно" движение ще се започнат да търсят базата си за зареждане, когато батерията им е изтощена или когато приключат почистването. Обърнете внимание, че при моделите с навигация, ако не сте стартирали роботът от зарядната стая и той е приключил с почистващия цикъл - ще се върне на място около стартовата си позиция.</span></p> <p><span><strong>ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ</strong>&nbsp;- всички роботи прахосмукачки, които предлагаме, разполагат с дистанционно управление (при XIAOMI, NEABOT и MAGNUM MAX управлението е единствено през телефон)</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span>ВИЖТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ<strong></strong></span></p> <p><span><em>Ще се радваме, ако сме Ви били полезни с тази информация! За всички други въпроси можете да се свържете с Нас!</em></span></p> <p><span><em>С уважение,<br />Екипът на Дедал</em></span></p> <p><strong><i>Разгледайте всички модели <a href="https://dedal-robot.com/category/prahosmukachki-roboti" target="_blank" rel="noopener" title="Прахосмукачки робот | Dedal Robot">прахосмукачки робот</a>, които предлагаме.&nbsp;</i></strong></p>

Янко Христов Янко Христов

2021-11-20T03:13:19+02:00
Достатъчно подробна информация, която ми помогна да направя избор си, а и най-малкото - да си отговоря на доста въпроси, които имах относно работата на роботите като цяло.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки